Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления на

...
Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления на
Коментари Харесай

Прокуратурата образува проверка по твърденията на Рашков и Петров, че са били заплашвани

Софийската районна прокуратура се самосезира по отношение на изказвания на народен представител и на вътрешния министър, касаещи отправени закани по отношение на тях, заяви пресцентърът на прокуратурата във вторник.

Ден по-рано в Народното събрание министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и Христо Петров, прочут като рапърът Ицо Хазарта, който е народен представител от Парламентарната група на "Продължаваме смяната ", споделиха, че са получили закани поради поддръжката си за Кирил Петков. провел се преди депутатите да изберат Кирил Петков за министър-председател и да одобряват препоръчаното от него държавно управление.

От изявлението на Петров стана ясно, че откакто е получил предложение от Петков да стане кандидат-депутат, той е потърсил информация какви хора са водачите на "Продължаваме смяната ".

"Не получих нито една информация що за хора са Кирил и Асен, само че получих обръщение - в случай че продължа да ги поддържам, ще изгубя най-ценното нещо, което имам. Иска ми се хората, създатели на концепцията да получа това обръщение, да знаят, че това е най-силната ми мотивация. Аз имам вяра в този тим и съм уверен, че ще работи за България ", сподели Петров, гледайки към частта от пленарната зала, в която стои групата на Движение за права и свободи.

Той добави, че други негови сътрудници също са получили сходни послания, само че не даде повече детайлности за това кого засяга.

След съвещанието в коридорите на Народното събрание Рашков беше запитан от публицисти дали има повече детайлности за опасността, отправена против Петров.

"Не, не зная. А вие знаете ли, че във връзка с мен има заплаха… Питайте ГЕРБ ", сподели той и не даде повече детайлности.

Във връзка с тези изявления наблюдаващият прокурор по случая е изпратил писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, съдържащи съответни въпроси. Поискал е да бъде конкретизирано - вероятно от кого са направени заканите, по кое време и къде се е случило това и по какъв метод са били отправени съответните закани.

Ако след събиране на съответната информация са налице задоволително данни за осъществено закононарушение, ще бъде формирано досъдебно произвеждане, оповестиха още от прокуратурата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР