Софийската организация на БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за

...
Софийската организация на БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за
Коментари Харесай

Мая Манолова е номинацията на БСП-София за кмет

Софийската организация на Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за лидер на листата за общински съветници. Това реши Софийската градска конференция, която заседаваше допреди минути. За кандидатурата на Манолова са дали своят вот 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единомислещо.

Оценявам възможностите на Мая Манолова като обилни в борбата за кмет на София, сподели водачът на БСП-София Калоян Паргов на брифинг след конференцията.

"Решението, което през днешния ден взе градската партийна конференция, е осведомено, основано на поддръжката и по-точно желанията, които са изразили главните партийни организации, както и на съответните изследвания, които сме си създали до този миг, с цел да можем да излезем с най-хубавото в София. Оценявам възможностите й като обилни в борбата за кмет на София ", добави той, представен от Агенция Фокус.

Упълномощихме БСП-София за среща с Мая Манолова, с цел да се намерят общите точки и политики от платформата ни за локалните избори, съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"Конференцията на Софийската градска организация се организира. Дотук информация за решения: главните партийни организации в София бяха номинирали 18 претенденти за кмет на София. 16 от тях до конференцията, до през днешния ден, са си създали самоотводи. Днес конференцията прегледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов отдръпна своята кандидатура. Конференцията с гласоподаване реши да поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше единствено двама въздържали се. Взехме още едно решение. Тъй като конференцията одобри и платформата за ръководство на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с претендента за кмет, да показват нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем дружно. Тази среща следва евентуално другата седмица, с цел да се стиковат нашите хрумвания ", съобщи още Нинова.

На въпроса, дали в случай че не се намерят общи точки решението за поддръжка на Манолова ще се промени, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма метод това решение да бъде променяно, просто би трябвало да се беседва за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво приказва за ръководството на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока ", добави още Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР