Софийската опера отново се завръща във Фюсен, Германия, на 1

...
Софийската опера отново се завръща във Фюсен, Германия, на 1
Коментари Харесай

Софийската опера играе Валкюра в Германия

Софийската опера още веднъж се завръща във Фюсен, Германия, на 1 и 3 октомври. На сцената на Фестивалния спектакъл " Нойшванщайн ", в границите на Музикалния фестивал " Кьонигсвинкел ", ще бъде показана новата продукция на Пламен Карталов - " Валкюра " от Рихард Вагнер, научи ДУМА от Софийската опера. Ролите ще изпълнят Арис Аргирис - Вотан, Мариана Цветкова - Фрика, Мартин Илиев - Зигмунд, Бярни Тор Кристиансон - Хундинг, Гергана Русекова - Брюнхилде, Цветана Бандаловска - Зиглинде, и други Ще дирижира Лотар Загросек.
На 20 и 21 октомври Софийската опера показва " Електра " на Рихард Щраус на 20-ия Международен оперен фестивал в Тегу, Република Корея. Спектаклите ще дирижира Евън-Алексис Крист, а функциите извършват Гергана Русекова и Мариана Цветкова (Клитемнестра), Лилия Кехайова и Диана Ламар (Електра), Радостина Николаева и Цветана Бандаловска (Хризотемис), Даниел Острецов (Егист), Атанас Младенов и Веселин Михайлов (Орест). Режисьор е Пламен Карталов, сценографията е на Свен Йонке.
След като плени сърцата на публиката на спектакъл " Верди " в Салерно, Италия, през юни, балетната натрупа още веднъж ще гостува там с два спектакъла - на 28 и 29 октомври на " Жизел " от Адолф Адам. В основните функции са Марта Петкова, Катерина Петрова, Емил Йорданов и Цецо Иванов.
Софийската опера за първи път ще гостува с оперен театър в Република Турция. " Тоска " от Пучини ще бъде част от програмата за отбелязване на 100 години от оповестяването на Република Турция (1923). Гастролът е по концепция на българското посолство в Анкара и персонално на дипломат Ангел Чолаков, със съдействието на българското Министерство на културата, като благотворителна самодейност за поддръжка на потърпевшите от естественото злополучие, сполетяло наскоро Източна Турция.
На 8 ноември в Държавната опера и балет в Анкара и на 11 ноември в Културния център " Ататюрк " в Истанбул под диригентството на Сунай Муратов в постановката на " Тоска " от Пучини на Пламен Карталов основните функции извършват Радостина Николаева (Флория Тоска), Костадин Андреев (Марио Каварадоси), Йонуц Паску (Барон Скарпия).
С премиерната продукция на " Рейнско злато " на Пламен Карталов на 2 декември ще бъде закрит Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.
В договаряния са нови проекти на управлението на Софийската опера за бъдещи гостувания в Япония, Германия и Северна Македония.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР