Четирима артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов

...
Четирима артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов
Коментари Харесай

Ученици на Райна Кабаиванска ще пеят в Лондон на 25 май

Четирима актьори от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет ще пеят в Бритън тиътър в Лондон на 25 май. Концертът, по покана на БКИ Лондон, е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Публиката в английската столица ще чуе световноизвестното италианско мецосопрано Вероника Симеони, пяла по всички значими международни подиуми, в това число " Ковънт гардън ", младото българско сопрано Александрина Михайлова, с сполучливи дебюти в " Ла Скала ", операта във Флоренция и Софийската опера и балет, италианския тенор Джузепе Инфантино, който ще дойде от Кан и концерт за звездите на филмовия фестивал там, и огромния победител в състезанието " Вердиеви гласове " тази година баритона от Южна Корея Хе Канг. На рояла - проф. Боряна Ламбрева. И четиримата реализатори са стипендианти на дарителския фонд на Райна Кабаиванска в Нов български университет. За публиката, в която ще има и доста публични лица, е готова музикална изненада, отдадена на огромния български празник.
Райна Кабаиванска ще дойде в София през септември за серия събития от " Годината на Райна Кабаиванска " и за своя XXIV Международен майсторски клас. Записването на претендентите към този момент е в ход на уеб страницата на Нов български университет. Прослушването ще е на 12 и 13 септември в Софийската опера и балет, научи ДУМА от Елена Гюрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР