Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест на бизнесмена Васил

...
Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест на бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Прокуратурата ще иска постоянен арест на Васил Божков, разпитват го по делото за изнудване

Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснат арест на предприемача Васил Божков, който в 15,08 часа кацна в София с полет от Дубай, а доскоро беше откаран към Министерство на вътрешните работи болница.

Като обвинен той може да даде пояснение, само че може и да откаже. До момента не е ясно по кое време ще се гледа делото в Софийски градски съд за установяване на мярката за неотклонение.

Освен това той ще бъде разпитан по делото за неговото изнудване. Самият Божков нееднократно е твърдял през последните години, откогато е в Дубай, че е плащал милиони, с цел да върви лотарийния му бизнес. По това дело били направени някои следствени дейности, само че не и разпит на Божков, тъй като прокуратурата сподели, че не може да се извърши по видео връзка.

Ето и какво оповестиха от държавното обвиняване:
С оглед на това, че Васил Божков има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР