Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на полицая от

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на полицая от
Коментари Харесай

Обвиниха полицая, взел подкуп! Грозят го до 10 години затвор

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване за рушвет на служителя на реда от столичното 09 РУ-СДВР. 43-годишният действен служащ е бил арестуван с 2000 лв. рушвет, директно откакто прибрал парите от предприемач, излиза наяве от известие на прокуратурата.
Прочетете още
Обвинението по отношение на него планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от права да заема полицейска служба. 

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под управлението и надзора на прокурор в СГП. Образувано е с разпореждане на прокурор в СГП по данни, постъпили от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, съдържащи сигнал от притежател на комерсиално сдружение. Според информацията на 13.02.2023 година полицейският чиновник е изискал от притежателя на сдружението сумата от 5000 лева, с цел да не рапортува с мнение за формиране кореспонденция, по която в 09 РУ-СДВР се е правила инспекция. По първична информация става дума за преписка, обвързвана с трудова акцидент на строителен обект.

След взаимна интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и СГП, на 22 февруари полицейският чиновник бе арестуван директно след приемане на част от сумата, която се твърди, че е желал като рушвет, а точно след приемане на 2000 лева.  

Мъжът е арестуван за 72 часа, а на следващия ден от прокуратурата ще изискат от съда непрекъснат арест.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР