Софийската градска прокуратура отговори след обвиненията на МВР за това,

...
Софийската градска прокуратура отговори след обвиненията на МВР за това,
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на обвиненията на МВР за отказ на производство срещу Балачев, нарушил карантината

Софийската градска прокуратура отговори след обвиняванията на Министерство на вътрешните работи за това, че е отказала да образува произвеждане против депутата Бранимир Балачев от Варна, нарушил карантината, оповестява Нова тв.

От СГП декларират, че има формирана кореспонденция на 21 февруари след изпратени материали от заместник-министъра на Министерство на вътрешните работи. Сигналът е бил за нарушение на карантина от страна на народен представител.

В известието на прокуратурата депутатът е упоменат единствено с инициалите Б.Б. 

По случая е осъществена персонална инспекция от прокурор, приобщени са и материали от осъществена инспекция на ОДМВР-Варна. Установено е, че на 24 януари националният представител Б. Б. си направил цялостни кръвни проучвания, както и антигенен тест за съществуване на COVID-19. Резултатът бил негативен. От диалога си с лаборантите схванал, че е добре да си направи още веднъж тест след два дни.

Два дни по-късно е изработен още един антигенен тест, който не дава безапелационни резултати. За да не заплаши здравето на други хора, по експлицитна молба на Б. Б., пробата бил записан като позитивен, споделят от прокуратурата.  Така на 27 януари Б.Б е подложен под карантина за 10 дни (от 26.01.2022 година до 04.02.2022 г.).

Ден по-късно следва още един Коронавирус тест, който демонстрира негативен резултат. 5 дни преди края на своята карантина (на 31.01.2022г.) Б.Б прави четвърти тест. Той също се оказва негативен. Пети по ред тест е изработен на 1 февруари 2022 - четири дни преди края на карантината. Това е третият негативен тест на народния представител.

“Той се чувствал добре и не проявявал болестни признаци, по тази причина напуснал дома си и взел участие в две правосъдни съвещания пред районен съд – Варна ", написа в известието на СГП.

“С разпореждане на прокурор в СГП от 28.03.2022 година е отказано образуването на досъдебно произвеждане. Прокурорът в детайли е изложил всички условия по случая и е направил изчерпателен и обширен юридически разбор на откритата фактическа конюнктура, като е стимулирал детайлно извода си по отношение на липса на съображение за формиране на досъдебно произвеждане ", се споделя още в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР