Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ)

...
Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ)
Коментари Харесай

Обвиниха созополския кмет за присвояване на близо 2 млн. лв

Софийската градска прокуратура упрекна кмета на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ) за длъжностно заграбване в изключително огромни размери и съпътстващи го документни закононарушения.

Според държавното обвиняване в интервала от 29 август 2014 година до 27 март 2017 година Рейзи, в съучастничество с различен общински чиновник, е присвоил 1 989 474,08 лева от бюджета на община Созопол.
Панайот Рейзи отбрани затварянето на остарелия път сред Созопол и Приморско Плановете на общината за затворения път сред Дюни и блатото Алепу са там да няма къмпингуващи
Става дума за 33 обособени действия, свързани с изплащането на суми по фактури за строително-монтажни работи, като парите стигали постоянно до сметката на физическо лице, което няма общо с компанията реализатор. По данни на прокуратурата самите фактури и контракти също не идвали от сдруженията, посочени за създатели.

Рейзи е с мярка за неотклонение „ Подписка”, а в случай че бъде приет за отговорен го грозят до 20 години отнемане от независимост, конфискация на имущество и възбрана да упражнява съответни специалности и действия.
Снимка: btvnovinite.bg
Дългогодишният кмет на морската община последно се оказа заплетен в абсурда със строителството на Алепу, което след медийни изявления беше спряно, само че скоро по-късно се оказа, че продължава с цялостна мощ. Твърденията на вложителя са, че сега укрепва свлачище. Екоактивисти упрекнаха Рейзи, че ги е излъгал с изказванието, че на плажа няма да се строи – когато в действителност концепцията е там да се появи ваканционно населено място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР