Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за евентуално нарушаване на

...
Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за евентуално нарушаване на
Коментари Харесай

СГП с производство за нарушения по служба в МВР във връзка с катастрофата, причинена от Семерджиев

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи по отношение на злополуката, породена от Георги Семерджиев, при която починаха две дами.

От държавното обвиняване прецизират, че от в интервала от 2021-ва до 5 юли тази година длъжностно лице от структурата на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза.

Име не се оповестява, само че се прецизира че досъдебното произвеждане е формирано след инспекция, осъществена по отделени материали от следствието против Семерджиев за причиняване на гибел по несъобразителност на двама души.

В хода на делото ще се открива дали са налице задоволително доказателства за покачване на обвиняване на служителя на Министерство на вътрешните работи, осведомят от държавното обвиняване.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че е открито, че в колата е имало служителка на Министерство на вътрешните работи и добави, че се ревизира какви са връзките ѝ със Семерджиев. По-рано през днешния ден полицайката Симона Радева беше отстранена краткотрайно от служба поради почнало против нея дисциплинарно произвеждане в Министерство на вътрешните работи. За нея има съмнение, че е пособия на Семерджиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР