Софийската градска прокуратура е започнала проверка срещу бившия вътрешен министър,

...
Софийската градска прокуратура е започнала проверка срещу бившия вътрешен министър,
Коментари Харесай

Прокуратурата погна Рашков с проверка за пране на пари

Софийската градска прокуратура е почнала инспекция против някогашния вътрешен министър, а в този момент народен представител от " Продължаваме промяната " Бойко Рашков. Това се схваща от известие от пресцентъра на институцията. В него Рашков не е упоменат поименно. Обясненията в известието обаче водят към подгряващи изявления от последните 24 часа в непосредствен до прокуратурата уебсайт, замесващи името на Рашков.

Сега прокуратурата оповестява, че праща известието си " по повод журналистически запитвания по отношение на публикувана информация в средствата за всеобщо осведомление за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат ".

Прокуратурата е получила сигнал по тематиката, се споделя още в известието. Във въпросната обява е упоменато, че прокуратурата е сезирана. В сигнала  " са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от XLVIII Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари. Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения срещу финансовата система - пране на пари ", гласи известието.

Градската прокуратура е наредила на КПКОНПИ да направи инспекция.

Рашков е в обтегнати връзки с прокуратурата още откогато беше началник на бюрото за надзор на СРС-тата, а основен прокурор беше Сотир Цацаров. После, когато стана длъжностен и постоянен вътрешен министър, а държавното обвиняване към този момент се оглавяваше от Иван Гешев, ситуацията не се усъвършенства. Рашков даже отхвърляше да се среща с основния прокурор, а върху негов сигнал до служебния правосъден министър Янаки Стоилов стъпи първото искане за предварителното преустановяване на мандата на Гешев.

Рашков беше свикан като очевидец по делото " Хемус " и даже, защото отхвърля да вземе призовката си.

Бившият вътрешен министър беше.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР