Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен
Коментари Харесай

Дадоха на съд рецидивист, извършил серия от измами и кражби в София

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 44-годишен мъж, оповестяват от прокуратурата. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че е направил измами и обири в изискванията на рисков рецидив.

На 26.03.2021 година към 09,20 часа в ж.к. " Младост 2 ", обвиненият Ц.К. измамил А.С. Той й споделил, че познава сина й и че се нуждае от пари, с които да заплати интервенцията на своята майка. Жената се доверила на думите на обвинения и го поканила в жилището си. Докато тя взимала пари, които да му даде, Ц.К. следил къде държи спестяванията си. След като жертвата му дала 560 лв., той изискал чаша вода. Докато дамата му сипвала водата, обвиненият взел всичките спестявания на нея и сина й в размер на 5441,16 лв.. След като А.С. се свързала със сина си схванала, че е излъгана и подала сигнал в полицията.

На 28.04.2021 г. в ж.к. " Хаджи Димитър ", обвиненият употребявал същата скица. Той подвел К.И. като му споделил, че познава неговата внучка и че тя го изпраща при него, с цел да му даде паричен заем. Възрастния човек повярвал на Ц.К. и дружно с него отишли в жилището му да му даде пари. Там обвиненият деликатно наблюдавал къде К.И. държи парите си. Възрастният мъж му дал 580 лв., а обвиненият го молил за празна туба от вода. Докато К.И. търсел туба, обвиненият взел спестяванията на възрастния мъж и неговата брачна половинка в размер на 10 977,90 лв.. Малко по-късно К.И. открил, че спестяванията му ги няма и се свързал с органите на Министерство на вътрешните работи.

На 10.05.2021 година обвиненият отишъл до апартамент в ж.к. " Красна поляна " в година София, позвънил на звънеца и декларирал на потърпевша Д.С., че е пристигнал, с цел да остави пратка за щерка й, само че би трябвало да получи сумата от 70 лв.. Пострадалата му споделила да изчака извън до входната врата. Взела найлонова торбичка, в която съхранявала парите си, извадила 100 лв. от нея и поставила торбичката с парите на леглото. Ц.К. с бързи придвижване взел найлоновата торбичка, в която имало парична сума в размер на 200,00 лв. и 160,00 евро и побягнал на открито. Впоследствие потърпевшата подала сигнал до полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са експертизи и са събрани доказателства, които сочат, че Ц.К. е създател на действията.

Предстои делото против обвинения да продължи в Софийски областен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР