Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийска градски съд /СГС/

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийска градски съд /СГС/
Коментари Харесай

СГП внесе в съда обвинителен акт срещу шефа на БТА заради договор за вода

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийска градски съд /СГС/ обвинителен акт против Максим М.- общоприет шеф на Българска телеграфна организация /БТА/ за закононарушение по член 220, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс /сключване на неизгодна сделка/.

Максим М. е предаден на съд, по тази причина че в интервала от 08.02.2016г. до 10.01.2017г., в гр. София, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, умишлено е сключил две неизгодни покупко-продажби и от това са произлезли обилни вреди за Българска телеграфна агенция в общ размер 93 584,64 /деветдесет и три хиляди лв. петстотин осемдесет и четири лв. и шейсет и четири стотинки/.

Предмет на покупко-продажбите било даване на реклама и осведомителни услуги от страна на Българска телеграфна агенция против осъществена услуга за потребностите на агенцията- даване на трапезна вода на цени, надвишаващи междинните пазарни в пъти.

При избора на снабдител на минералната вода не били прилагани справедливи критерии, които да обосноват взимане на пазарноориентирано управническо решение във финансов интерес за Агенцията. Не било осъществено изследване на пазара, и не били провеждани публични поръчки, макар съществуването на предпоставките за това.

Спрямо Максим М. е избрана мярка „ подписка “.

Ако бъде приет за отговорен Максим М. може да получи наказване от една до шест години „ отнемане от независимост “ и, като съдът може да постанови отнемане от право да се заема избрана социална или държавна служба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР