Софийска градска прокуратура приключи разследването по образувано досъдебно производство за

...
Софийска градска прокуратура приключи разследването по образувано досъдебно производство за
Коментари Харесай

Окончателно. Не са подслушвани политици

Софийска градска прокуратура завърши следствието по формирано досъдебно произвеждане за нелегално производство, потребление, пласиране или държане на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

В резултат на извършеното следствие не са открити нарушавания, осъществени от чиновници на ДАНС, ГДБОП-МВР, Дирекция " Вътрешна сигурност " (ДВС) в Министерство на вътрешните работи, по отношение на процедурите по искане, разрешаване и използване на специфични разследващи средства, съхраняването им и унищожаването на информация, добита посредством тях, оповестиха от държавното обвиняване. Не е открито и потребление на СРС, предопределени за мълчешком събиране на информация за подслушване на представители на политически партии.

Скандалът с подслушването на политици потегли от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов, който в средата на май заяви, че към изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Според формалния отговор на ДАНС, постъпил в СГП, всички желани и прилагани СРС през проверявания интервал са в сходство със Закона за специфични разследващи средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР