Един процент промяна“ започна, защото ние самите като доброволци имахме

...
Един процент промяна“ започна, защото ние самите като доброволци имахме
Коментари Харесай

Един процент промяна има 100 реализирани дарителски каузи

" Един % смяна “ стартира, тъй като ние самите като доброволци имахме потребност от повече доверие, от това да знаем къде отиват средствата, които даряваме. Това сподели съоснователят на Сдружение " Един % смяна “ Светла Пармакова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Сдружението е основано преди три години. Скоро означи 100 осъществени дела и 1 милион лв., събрани за дарителство.

" Един % смяна “ се основава на няколко елементарни правилото. Първият от тях е цялостна бистрота, съобщи Пармакова. " Ние държим да демонстрираме всичко, което можем, на донорите. Сами осъществяваме идеите открай до дъно – човек от екипа персонално поръчва всеки един съставен елемент, всички заплащания минават през нашия екип, с подробни доклади, фактури и протоколи. Ние персонално се уверяваме, че всичко се случва по проект “, изясни тя.

Сдружението си е сложило за цел да бъде повествовател на историите на хората с дела в цяла България, които не всеки път имат опция да опишат за тях пред по-широк кръг от хора. " Всеки месец ние описваме друга история. Другото доста значимо е дълготрайният резултат. Стараем се да вършим дела, които имат дълготраен резултат върху качеството на живот на бенефициентите ни “, добави Пармакова.

Каузите са доста разнородни. Сдружението работи с една идея на месец. Средствата се събират от 1-во до 31-то число и по-късно планът се осъществя. " Това може би е нашият огромен плюс, защото доста бързо осъществяваме идеите си. Миналия месец правихме идея за конна терапия за деца с увреждания. Този месец купуваме първия специфичен дрон с термална камера за Планинска избавителна работа в Пазарджик. Планираме идея за дами, живели в домашно принуждение, планираме екокауза. Гледаме нашите донори да могат да оказват помощ на цялостния набор от потребности в общността, в която живеем “, изясни Светла Пармакова.

Тя описа в детайли за самодейността за закупуване на дрон за Планинската избавителна работа. За закупуването му са нужни 20 000 лв., като ПСС към този момент е събрала част от средствата. " Ние като общественост събираме средствата за главната настройка, която е към 17 000 лв.. Това е доста значима за нас идея, защото би трансформирала качествено скоростта, с която се откриват хора, изгубили се в планината. С негова помощ ще могат да бъдат откривани изгубени хора в гористи местности, когато е мрачно и няма видимост. Това е може би най-високият клас дрон. Той може да бъде употребен в цялата страна. Планираме обучаването на двама-трима индивида от ПСС, с цел да могат да реагират и в други области в страната “, разясни Светла Пармакова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР