София. ЗИЦ Медикъл Караджъ“ ще посрещне отново ортопеда от световна

...
София. ЗИЦ Медикъл Караджъ“ ще посрещне отново ортопеда от световна
Коментари Харесай

В помощ на децата с ортопедични заболявания - ортопедът д-р Дженгиз Чабукоглу ще проведе безплатни консултации на 16 и 17 юли

София. ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “ ще посрещне още веднъж ортопеда от международна класа – доктор Чабукоглу на 16 и 17 юли в София. Това оповестиха от пресцентъра на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ . Той ще гостува в България по покана на нашия шеф – Звезделина Лютфи. Гостуването му ще се организира в границите на самодейността ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии в медицината. Именно по този мотив, Д-р Чабукоглу ще организира двудневни, изцяло безвъзмездни съвещания за български пациенти с ортопедични болести, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лекуване в чужбина.

Д-р Чабукоглу е добре прочут в родината си и в чужбина с изключителната си работа при деца с увреждания и ортопедични проблеми. Главната компетентност на доктор Дженгиз Чабукоглу е точно детската ортопедия. Специалистът е един от най-хубавите хирурзи в региона на ортопедичните болести при деца, като да вземем за пример детска церебрална парализа.
Всички пациенти с ортопедични болести, искащи да посетят безплатните съвещания на доктор Чабукоглу, би трябвало да си запишат авансово час на телефоните на здравния център.

Кой е доктор Дженгиз Чабукоглу?
Той е роден през 1969 година в Ерзурум / Хънъс. Учил е в главно учебно заведение в Кършехир, а междинното си обучение приключва в гимназията в Анкара. През 1985 година постъпва в Медицинския факултет на университета Ondokuz Mayıs и приключва през 1991 година През 1996 година стартира работа като помощник в Медицинския факултет на Мармараския университет, катедра по ортопедия и травматология. През 2001 година стартира кариерата си в частна болница в Пендик като експерт по ортопедия и травматология. В следствие е назначен за основен доктор в същата болница и работи като експерт по ортопедия и травматология. По-късно, доктор Дженгиз Чабукоглу напуща частната болница в Пендик поради специализация. От 2012 до 2018 година работи като експерт по ортопедия и травматология в частна болница. От септември 2018 година доктор Чабукоглу работи като експерт по ортопедия и травматология в Университетската болница в Окан.

Специалност:
Педиатрична ортопедия (детска ортопедия)
Ортопедични интервенции при Детска церебрална парализа:

До 5-годишна възраст
-Приложение на Botox, когато е належащо
-Ако има нарушавания в костите и ставите, може да се извърши интервенция съгласно резултатите от проучванията и рентгенографията.

След 5-годишна възраст
-Операции за релаксация на меките тъкани- удължение на мускулите и сухожилията
-Прехвърляне на сухожилията- поправяне на мускулния дис баланс посредством прекачване на сухожилия
-Остеотомия- фиксиране на кост в мечтаната позиция
-Дислокационни операции- интервенции за радиално изкълчване на главата на тазобедрената става и лакътя
-Артродеза- интервенция за фиксиране на засегнатата става

Пес екиноварус
Веднага откакто бебето се роди, лекуването стартира. При лекуването се вършат гипсови превръзки по способ Понсети. По този метод се прави пасивно разпъване на меките тъкани (кожа, лигамент, капсула, лъч, мускул), които се редуцират в задната и вътрешната част, както и в свода на стъпалото.
По този метод гипсовата превръзка се прави 5 до 8 пъти, като се сменя един път седмично. Ако костта на калканеуса не се намали до равнището на основата на стъпалото след леене с гипс (тя варира съгласно тъканното напрежение при пациентите), прави се дребна хирургическа намеса под упойка и петата се спуска до мястото, където би трябвало да бъде. Тази намеса е нужна в множеството случаи.
В следствие се употребява устройството на Ponseti, с цел да не се върнат краката в изходно състояние. Упражненията за разпъване също не престават всекидневно.
В случай на връщане на стъпалото в изходната позиция се постанова повторение на интервенцията.
Затова детето би трябвало да се преглежда от време на време (дори, когато лекуването приключи), до момента в който детето пораства.
Развитие на дисплазия на тазобедрената става- консервативно и хирургично лекуване
Тибиална хемимелия (тибиална агенезия)-хирургично удължение на крайници
Фибуларна хемимелия-хирургично удължение на крайници
Болест на Пертес-терапевтична остеотомия
Деформации
Спортна ортопедия

Медицински ползи:
Лечение с Eswt
Лезии на хрущял на глезена
Проблеми с ахилесовото сухожилие
Замразено рамо
Обща ортопедия
Артроскопични интервенции
Разкъсване и възобновяване на менискуса
Възстановяване на предните кръстовидни връзки
Артроскопско обновяване на ротаторна обвивка
Изкълчване на раменете
Наранявания на лигаменти
Колянна протеза
Смяна на тазобедрената става
Лакътна протеза
Раменна протеза
Протези и импланти

Терапии и типове хирургия, които организира доктор Чабукоглу:
Артроскопска хирургия
Лечение с Prp
Операция за изкълчено коляно

Д-р Дженгиз Чабукоглу има голям брой отчети и публикации, оповестени в национални и интернационалните медицински списания. Награждаван е не един път за принос в пробни проучвания. Член е на Турската асоциация по ортопедия и травматология, Съвета по образование на турски ортопеди и травматолози, Турската детска ортопедия и Медицинската камара в Истанбул.

Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с доктор Дженгиз Чабукоглу в София на 16 и 17 юли 2021 би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0878 500 940 или 0879 009 742 или да заявят стремежи от тях час онлайн на.

Имайте поради, че по време на консултациите с доктор Дженгиз Чабукоглу, прегледи няма да бъдат осъществявани. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи, с които разполага пациентът все още.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР