София. Защо бившият ръководител на Военна полиция Борислав Сертов стана

...
София. Защо бившият ръководител на Военна полиция Борислав Сертов стана
Коментари Харесай

Велизар Енчев, БСП: Защо бившият ръководител на Военна полиция стана военно аташе в Руската Федерация

София. Защо някогашният началник на Военна полиция Борислав Сертов стана военно аташе в Руската Федерация, а държавното управление не възрази за това. Този въпрос зададе в обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 29 МИР Хасково Велизар Енчев.

„ Случилото се във Военно разузнаване, в случай че изнесените данни се потвърдят на 100%, е тежък неуспех в системата на Националната сигурност на Република България. За това би трябвало да има доста виновни. На първо място има двама виновни и това са министърът на защитата Красимир Каракачанов и шефът на работа Военно разузнаване. До този миг за тяхната отговорност изобщо не се приказва, даже основния прокурор ги похвали, че са съдействали на следствието. Аз бих попитал шеговито: “ Ами то оставаше и да не спомагат, другояче щяха да са подсъдими “. До този миг нямаме съответно пояснение за случилото се, още повече, че единият от упрекнатите е бил награден с медал преди три години от същият боен министър “, разяснява той.

Факт е, че системата за сигурност и контраразузнаването в Република България са проспали тази спекулация, сподели още Велизар Енчев и зададе въпроса: за какво аферата бе разкрита тъкмо 10 дни преди изборите. Той прикани да не се съди преждевременно, а да се изчакат доказателствата и решението на съда, с цел да не се повтори историята с тежките обвинявания против Николай Малинов и други български жители, които бяха упрекнати в тежки закононарушения, а се е оказала „ стихия в чаша вода “. Енчев попита и за какво някогашният началник на военната полиция Борислав Сертов е изпратен като военно аташе в Руската Федерация, а държавното управление не е възразило за това.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР