София. Зам.-министърът на туризма Милко Теофилов представи в рамките на

...
София. Зам.-министърът на туризма Милко Теофилов представи в рамките на
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Теофилов представи приоритетите в туризма през предстоящото европредседателство на България

София. Зам.-министърът на туризма Милко Теофилов показа в границите на публично разискване целите и събитията в туризма по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година Срещата се състоя след съвещанието на Националния съвет по туризъм, който също бе отдаден на тези въпроси. В полемиката участваха представители на браншови и работодателски организации, ръководители на национални курорти и културни институции, преподаватели и ученици на профилирани образователни заведения и други Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Разглеждаме идните задължения на страната ни в подтекста на общите цели на председателското трио Естония-България-Австрия, които ще работят дружно в продължение на 18 месеца по взаимна стратегия. Ние поемаме щафетата от Естония, сподели зам.-министърът и подчертава върху водещите цели в това съдействие – стопански напредък, конкурентоспособност, отбрана на жителите, поощряване на партньорствата, създаване на общ енергиен съюз, търсене на действителни резултати посредством баланс, бистрота, съгласие, взаимност и други
Той заяви, че в посока консенсус целите на България ще са ориентирани към резистентен интегриран метод за повишение на привлекателността и конкурентоспособността на Дунавския и Черноморския райони. България поема председателството на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район от октомври 2017 и планува редица значими събития.
За да ускори конкурентоспособността на бранша министерството подхваща разнообразни ограничения за основаване на обединен пазар, сподели още зам.-министърът и уточни, че цифровата промяна на туризма е фактор за резистентен стопански напредък. Ще бъде основана визия за цифровизация с необятно присъединяване на субектите в туризма, в това число и на висши учебни заведения. Това ще сътвори условия за реализацията и на Единната система за туристическа информация. Другите значими направления са поощряване на предприемачеството посредством използването на директивата на Европейски Съюз 2015/2302 за пакетните туристически пътувания и обвързваните пътнически услуги, както и за стимулиране на политиката за развиване на заетите в бранша посредством Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма и бъдещия център за тяхната подготовка и преквалификация.
Милко Теофилов обърна особено внимание върху Инвестиционната карта на туризма в България, която е основана с посредничеството на общините и сега се завърши от министерството. Вече е квалифициран така наречен капиталов тийзър, който ще бъде показан пред евентуални вложители. Той подчертава върху преимуществата на страната като капиталова дестинация. Теофилов напомни, че 7 от всеки 100 евро, вложени у нас, са вложени в туризма. През последните 5 години имаме междинен растеж от 6% на визитите за туризъм и по индикатора изпреварваме страни като Турция, Италия, Испания. Това е по-високо равнище в съпоставяне със междинното за Европейски Съюз и света.
По линия на приоритет 3 – кохезия, министерството ще работи интензивно за увеличение благосъстоянието на жителите и ще взе участие в дебатите за по-ефективното финансиране на туризма. Сред водещите акценти ще бъде културата като стратегически запас за по-добро бъдеще на Европейски Съюз, изключително като се има поради, че 2018-а е година на европейското културно завещание, заключи зам.-министър Теофилов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР