София. Ясно и категорично казахме защо няма да подкрепим този

...
София. Ясно и категорично казахме защо няма да подкрепим този
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили за съставяне на правителство

София. Ясно и изрично казахме за какво няма да подкрепим този кабинет, тъй като по никакъв метод концепциите, които Слави Трифонов нахвърли през Facebook, не кореспондират с нашите цели. Това съобщи социалистът Филип Попов пред Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

" Ние сме почтени с хората, казахме, че няма да подкрепим господин Трифонов, тъй като той не предложи политики или стратегии в нито една сфера: обучение, опазване на здравето, стопанска система. Не кореспондира с това, което се борихме 4 години. Той предложи концесиониране на автомагистралите и ББР да излезе на фондовата борса. ББР е основана за подкрепяне на дребния и междинен бизнес, а не с цел да бъде закупена от олигарси. Миналият път поставихме на масата своите оферти и визия за развиването, само че не получихме поддръжка. Българска социалистическа партия бе първата партия, която беше пред президентството, когато прокуратурата нахлу там. Бяхме гласът на протестиращите в Народното събрание. Българска социалистическа партия имаше оферти да стане част от статуквото, което няма по какъв начин да се случи ", напомни Попов.

" Самочувствието ни идва от това, че " Българска социалистическа партия за България " е единствената политическа мощ и на предходните избори, и в този момент, която има ясна и изпълнима стратегия. Ще създадем опит да предложим кабинет. Можем да водим транспарантни и ясни договаряния с парламентарните сили и да намерим допирни точки. Не приказваме за обединения, а за политическа полемика. Липсата на държавно управление ще докара до тежки времена в България.
Тепърва започваме да водим действителния разбор какво докара до това показване на Българска социалистическа партия на изборите - месеци наред се постановяваше тезата, че Българска социалистическа партия е партия на статуквото. Поискахме машинно гласоподаване за почтени и транспарантни избори. Ниската изборна интензивност води до делегитимация на това Народно заседание. Идеята за необятна коалиция продължава да се построява, това е дълъг развой на консолидация на левите сили в България. Ние сме сериозна партия “, приключи Филип Попов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР