София. Всичко онова, което Бойко Борисов каза на пресконференцията вчера,

...
София. Всичко онова, което Бойко Борисов каза на пресконференцията вчера,
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Партията започна реформите си заради наличието на хора, откровено тласкащи левицата към коалиция с ГЕРБ

София. Всичко това, което Бойко Борисов сподели на конференцията през вчерашния ден, всички хвалби, които изрече, можеше да пристигна в Народното събрание и да ги показа пред народните представители. Това, което той направи, е израз на огромен боязън - боязън да се яви пред новите членове на Народното събрание и да показа Плана за развиване и резистентност. Поведението му в последната година и половина е на тотално неуважение на Народното събрание, само че обстановката е изменена. Премиерът е лицето на едно ръководство и отводът му да се яви в Народното събрание е дискредитация на самата концепция за народна власт. Това съобщи депутатът от Парламентарната група на “БСП за България “ и член на Националния съвет на партията Александър Симов в предаването “Денят стартира “ по Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на партията .

Симов съобщи, че Борисов обезверено се пробва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора, единствено и единствено да избяга от отговорност, само че се намира в обстановка, в която това ще стане мъчно.

По думите му една от аргументите Българска социалистическа партия да стартира промените си е съществуването на хора, които искрено тласкат левицата към коалиция с ГЕРБ. „ Затова след последния си пленум Българска социалистическа партия даде гаранции, че няма да протегне ръка на една провалена, морално дискредитирана партия като ГЕРБ “, безапелационен бе той.

Той посочи, че на Националния съвет в събота Българска социалистическа партия ясно съобщи своята позиция във връзка с партията “Има подобен народ “. „ Склонни сме да подкрепим тяхно държавно управление, само че имаме 5 условия за това. Сред тях са дейности в здравната сфера, подкрепяне на хората, наранени от социално-икономическите последици и проверка на цялото ръководство на Борисов “, изясни социалистът.

Идеята за 1 лев дотация няма да бъде подкрепена от левицата, защото съгласно Александър Симов това е метод партиите да бъдат превърнати в заложници на олигархичните ползи.

„ Българска социалистическа партия има в своята биография 4 години на достоверна битка с ГЕРБ, когато другите ги нямаше на политическия терен. И по тази причина битката с Бойко-Борисовщината не би трябвало да се реализира единствено на думи и обиди, а посредством ефикасни хрумвания “, разяснява депутатът от левицата. Той напомни отхвърленото предложение на Българска социалистическа партия за налагането на мораториум върху дейностите на държавното управление, което протестните партии би трябвало да премислят. „ Тази концепция продължава да бъде настояща и тази седмица ще бъде сложена на дневен ред, само че до тогава Министерския съвет ще има още едно съвещание “, добави той.

„ Хората, които гласоподаваха за нас, виждат в Българска социалистическа партия партията на митинга. Виждат опозиционна мощ, която може да сложи ГЕРБ на мястото й “, съобщи Александър Симов.

„ Българска социалистическа партия беше партията, която поддържа Румен Радев през 2016 година и 5 години бяхме парламентарния тил на президента. Дали третият мандат ще бъде връчен на левицата е напълно негово решение “, изясни социалистът във връзка с взаимоотношенията на Българска социалистическа партия с президентската институция.

На финала той бе безапелационен, че би трябвало да има Национален действен щаб и самото му закриване е политически цинизъм.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР