София. Всеки, който иска да придобие знание и компетенции в

...
София. Всеки, който иска да придобие знание и компетенции в
Коментари Харесай

Проф. д-р Мирослава Раковска, УНСС: Всеки, който иска да придобие знание и компетенции в направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“, УНСС е мястото, където могат да се придобият тези компетенции

София. Всеки, който желае да придобие познание и пълномощия в направление „ Икономика “, „ Администрация и ръководство “, УНСС е мястото, където могат да се придобият тези пълномощия. Това сподели заместник-ректорът по образователната активност в университета проф. доктор Мирослава Раковска за предаването „ Добър ден България “ на Радио „ Фокус “.
Тя изясни, че за всяка образователна година вършат магистърски банкет през есента и през януари, като през януари афишират 1/3 от специалностите, които има през есента, като дават опция на кандидат-магистрите, в случай че са пропуснали есента, да стартират образованието си в този момент и единственото условие е за междинен триумф от дипломата не по невисок от „ Добър “.

„ Има единствено някои специалности, в които се изисква бакалавърската степен на претендента да бъде в същият профил като магистърската стратегия и това са най-вече специалностите в региона на финансите “, посочи проф. Раковска.

„ Ще ви дам образец в региона на финансите – финансовият мениджмънт и финансите –тъй-като там е 2-семестриална специалността, сътрудниците от тези катедри имат условие бакалавърската степен да бъде в региона на финансите, с цел да може за това малко време, два семестъра, бъдещите магистри да натрупат спомагателни познания. Има и още няколко други специалности, които имат сходни условия, само че преобладаващата част от специалностите са необятно отворени за всички бакалаври. Повече информация могат да намерят кандидат-магистрите на нашия уеб уебсайт, където в детайли сме показали безусловно всички специалности, условия и документите, които би трябвало да се подават, както и периодите за подаване на документи “, сподели още заместник-ректорът на УНСС.

Тя напомни, че за поредна година УНСС е получил наградата за най-престижно висше учебно заведение от страна на работодателите и преподавателите в направление „ Икономика “.

„ Така че всеки, който желае да придобие познание и пълномощия в направление „ Икономика “, „ Администрация и ръководство “, това е мястото, където могат да се придобият тези пълномощия. И главните ни преимущества са, че напълно образованието ни е на практика насочено, ние не развиваме единствено теоретични познания и пълномощия в региона на съответната компетентност, само че и на практика умения, посредством включването на студентите в доста проблеми, където развиваме уменията им да вземат бързи решения, да работят в екип, да развиват информационните си умения. Много интензивно работим за разширение на опциите на нашите студенти за интернационална подвижност освен по линия на Програма „ Еразъм+ “, където университетът ни има многочислени контакти с други задгранични университети най-много в Европа, само че също по този начин и по линия на Европейската университетска мрежа ENGAGE.EU, където дружно с още 6 влиятелни европейски университета в действителност построяваме Европейски университет и нашите студенти могат да правят подвижност и там. Изключителното и значимо преимущество е високата степен на цифровизация. Ние сме единственият университет, който има електронна студентска брошура, а от тази година нашите магистри също имат електронна брошура и ще употребяват повече от 21 електронни онлайн услуги, свързани с целия развой и администриране на образованието им “, изясни проф. Раковска.

Заместник-ректорът по образователната активност в УНСС добави, че програмата „ Еразъм “ изисква притежаване на език на равнище В2, само че съгласно нея това не е спънка за младежите в България.

Димитър Димитров

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР