,,Кметът Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се

...
,,Кметът Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се
Коментари Харесай

Георгиев: Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си


,,Кметът Васил Терзиев неотложно да спре опита и да се извини на жителите за лъжите си.``

За това прикани Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС).

„ Екипът на Васил Терзиев и спасителите от „ Спаси София “ с откровени неистини и незачитайки мнението на жителите трансформират придвижването по бул. „ Патриарх Евтимий “ в центъра на София “, съобщи Георгиев.

Той уточни проблемите на плана, който се осъществя, до момента в който от кметския екип са „ лъжели, че просто кърпят дупки.

„ Намаляват лентите за придвижване от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - т.е., автомобилният трафик ще е в една лента, тъй като в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е призрачен сън за трафика към НДК. Повече тапи, по-мръсен въздух и хиляди жители в своите коли в час пик в една дейна лента, вместо в три. Премахват 140 паркоместа за коли, а не 50 както настояват. Къде ще паркират живеещите в региона? Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без подозрение. Със същия триумф могат да предложат и паркиране на стадион „ Герена “, тъй като ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там “, съобщи Георгиев

Той пресметна, че най-малко 500 000 лева коства този безразсъден опит с предупреден край. Това са извънредно доста пари, за което Георгиев внася публично запитване за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи.

„ Прави се на мрачно и след откровени неистини от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че единствено кърпят дупки по бул. „ Патриарх Евтимий “ и пробваха да скрият че го вършат за бъдещата велоалея. Не са извършени каквито и да било разисквания с хората - тезата, че планът е представян преди 3 години е несъстоятелна, тъй като тъкмо поради мнението на хората от тези разисквания, планът беше спрян и не беше осъществен от екипа на госпожа Фандъкова. Не може да управляваш макар жителите “, съобщи Георгиев и акцентира, че не може и да “спасяваш” София, която с живи вериги отхвърля да бъде “спасена”.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС упорстват Васил Терзиев неотложно да излезе пред медиите и жителите и да изясни какво транспортно решение предлага за бул. „ Патриарх Евтимий “. Изпълнението на новата организация на придвижване би трябвало да бъде неотложно спряна и да се стартира деен разговор с живущите за неговата преправка, прикани още Георги Георгиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР