София. Времето на едноличната премиерска власт приключи. Това заяви президентът

...
София. Времето на едноличната премиерска власт приключи. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Времето на едноличната премиерска власт приключи

София. Времето на едноличната премиерска власт завърши. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с Политическа партия „ Продължаваме промяната “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Ефективно ръководство под формата на коалиция може да съществува единствено в случай че има взаимно почитание сред сътрудниците. Времето на едноличната премиерска власт завърши. Надеждата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлена от българските жители по време на изборите “, добави той.

Румен Радев увери, че президентската институция е отворена за разговор и съдействие с бъдещо държавно управление. Разбира се – в границите на компетенциите и пълномощията си.
Той поздрави съпредседателите на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев за изборната победа.
„ Убеден съм, че осъзнавате каква голяма отговорност ляга върху вас. Тази година организирахме три избора за Народно заседание. В резултат, и трите пъти връчвам първия управнически мандат на разнообразни представители на политическите партии на парламентарните групи. Това е предизвестие, че доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно “, уточни още президентът.

Според него двата служебни кабинета, които управляваха страната ни, са съумели да стабилизират България и са посочили, че хора с разнообразни политически възгледи могат да основат добра основа за ръководство, което е ориентирано към решение на проблемите на хората.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР