София. Вежди Рашидов посети днес остров Свети Иван“ край Созопол

...
София. Вежди Рашидов посети днес остров Свети Иван“ край Созопол
Коментари Харесай

Вежди Рашидов разгледа най-новите археологически открития на остров Св. Иван

София. Вежди Рашидов посети през днешния ден остров „ Свети Иван “ край Созопол по покана на проф. Казимир Попконстантинов и прегледа работата по изследването на неповторимото манастирско аязмо, непокътнато непокътнато в продължение на 1500 години. Наричат този невероятен чудодеен извор най-новото знамение на острова, където преди години екипът на проф. Попконстантинов откри парченце от мощите на Свети Иоан Кръстител. Това оповестиха от пресофиса на Вежди Рашидов .

„ Специално поканих господин Вежди Рашидов да се запознае през днешния ден с нашата активност в проучването на най-големия в черноморската акватория остров, тъй като в продължение на повече от 10 години той постоянно е полагал огромни старания да подкрепя нашите археологически изследвания – и като министър на културата два мандата, и по-късно като законодател “, сподели проф. Казимир Попконстантинов.

Вежди Рашидов поздрави археологическия екип и уточни, че неповторимото ни завещание е лицето на България пред Европа и пред света и точно по тази причина при ръководството на ГЕРБ са отделяни доста средства за разкриването, консервирането и експонирането на археологическите открития.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР