София. В момента организираме една от най-сложните дейности в нашата

...
София. В момента организираме една от най-сложните дейности в нашата
Коментари Харесай

Министър Николай Денков: В момента организираме една от най-сложните дейности в нашата система на образованието и за да стане организацията ритмична, трябва да действаме заедно

София. В момента организираме една от най-сложните действия в нашата система на образованието и с цел да стане организацията ритмична, би трябвало да действаме дружно. Това сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в рубриката „ Властта приказва! Открито “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Тестовете се доставят през публични поръчки по страни. Не се оправяме до момента, тъй като до преди няколко седмици публичната опозиция беше такава, че изглеждаше невероятно да се оправим с родителите, с цел да вкараме учениците в учебно заведение. Ние в този момент наваксваме в този момент, което другите страни направиха през март и април предходната година. Всяко ново нещо като организация става с компликации “, съобщи Денков.

„ Всичките граници се дефинират от Министерството на здравеопазването. Повиши се границата за затваряне. Тези граници се изготвят на база на експертните отзиви на експертите. Тези цифри се дефинират, гледайки рекомендациите на СЗО и опита на другите страни. Най-важното в тази ситуация е да знаем, че сега организираме една от най-сложните действия в нашата система на образованието. Проблемът през днешния ден не е в средствата, а тази организация да стане ритмична. За да се случат нещата, би трябвало да действаме дружно – родители, шефове, учители. Там, където това се случва, децата са в клас. Там, където не се случва, ще изчакаме заболяемостта да падне под 250 на 100 000 “, сподели още Денков.

„ Ще има нова стратегия за млади учени. Тя е готова и върви по всички механизми за разискване. Тя дава спомагателни средства и опция на докторантите да практикуват. Докторантските стипендии са възмутителни. Те би трябвало да бъдат най-малко два пъти по-големи и да се обвързват и с минималната работна заплата. Категорично би трябвало да има смяна там “, съобщи министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР