София. Учителят достига до съзнанието на учениците, но истинският педагог

...
София. Учителят достига до съзнанието на учениците, но истинският педагог
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Работата на младите учители не е просто професия, а призвание, от което зависи бъдещето на България

София. Учителят доближава до съзнанието на учениците, само че същинският възпитател доближава до техните сърца и точно тази композиция – на добър преподавател и добър възпитател, може да завладее съзнанието, духа и сърцето на обучаемите. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на премиите от състезанието " Най-важният урок. Послание към бъдещите ми възпитаници ", която се състоя в Гербовата зала, оповестиха от прессекретариата на президента . Общо 11 студенти и докторанти в педагогичен специалности бяха отличени със стаж и едногодишна стипендия. Инициативата се организира под патронажа на българския държавен глава.
„ Вие сте хората, които ще предадете на вашите възпитаници спойващия детайл на нашето общество – нашите полезности, просвета, народопсихология, без които ние бихме живели в един машинален свят “, обърна се Румен Радев към спечелилите. Държавният глава означи, че работата на младите учители не е просто специалност, а предопределение, от което зависи бъдещето на България.
По думите на президента има голяма разлика в това да посещаваш наложително образователно заведение и да получиш наложително обучение. „ Необходимо е да изградим младежи, които си задават въпроси, търсят информация и я осмислят сериозно. Млади хора, които имат пълномощия и умения на адаптивност, провокиране и търсене на истината, с цел да градят модела на сполучливото общество “, добави Румен Радев.
Държавният глава уточни, че младежите би трябвало да имат отворена и дейна визия за света и поздрави наградените студенти и докторанти за техните хрумвания образованието да не бъде заключвано в класната стая. Президентът напомни, че 65% от постъпващите през днешния ден в учебно заведение възпитаници ще упражняват специалности, които не съществуват в този момент. Можем единствено да си представим каква креативност учителите би трябвало да изградят у младежите, с цел да бъдат те готови за бъдещето, добави Румен Радев.
Държавният глава пожела на наградените да върнат оня възрожденски облик на „ даскала “, който се грижи и бди над своите обучаеми и ги готви за бъдещето, за една просперираща, свободна и съвременна България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР