София. Тазгодишното 68-о издание на международна колоездачна Обиколка на България

...
София. Тазгодишното 68-о издание на международна колоездачна Обиколка на България
Коментари Харесай

68-ият Колотур на България започна с пролог в София

София. Тазгодишното 68-о издание на интернационална колоездачна Обиколка на България стартира преди минути с увод край храм-паметника „ Александър Невски “. Сред формалните посетители приветствали стартиралите 145 състезатели бяха Андрей Кузманов - министър на младежта и спорта, Мирослав Боршош - зам.-кмет на Столична община по просвета, обучение и спорт, Белчо Горанов – общоприет секретар на Български олимпийски комитет, Александър Гусятников – вицепрезидент на Европейския колоездачен съюз и самостоятелен победител в Обиколката на България през
1976 и други Обиколката е част от самодейност " София - европейска столица на спорта ".

Под парещите лъчи на жаркото слънце в 1-километровото самостоятелно тичане по часовник около храм-паметника се впуснаха състезателите на всички записани за присъединяване 26 тима, шест от които български.

Традиционната конкуренция от категория 2.2 включва шест стадия. След пролога в центъра на столицата довечера, на следващия ден, четвъртък, тъкмо в 12 ч. ще бъде даден и формалният старт на Обиколката. Колоната ще потегли тъкмо в 12 ч. по обед от основния вход на Парламента след което ще премине в обособените стадии през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли.

68-ият български Колотур ще продължи до понеделник, 5 юли по следната стратегия и маршрут, който пресича 4 пъти Балкана:

30 юни - увод - София - самостоятелно тичане по часовник

1 юли - 2 стадий - София - Пловдив

2 юли - 3 стадий - Пловдив - Троян

3 юли - 4 стадий - Троян - Сливен

4 юли - 5 стадий - Сливен - Бургас

5 юли - 6 стадий - Карнобат - Габрово

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР