София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов представи по

...
София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов представи по
Коментари Харесай

Министър Янаки Стоилов представи предприетите действия във връзка с наказателната процедура за забавянето на синхронизирането на Търговския регистър с европейската платформа

София. Служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов показа по време на конференция подхванатите от новото управление на Министерството директно след неговото встъпване в служба съответни дейности по отношение на наказателната процедура за забавянето на синхронизирането на Търговския указател с европейската платформа на регистрите, което е трябвало да се направи още преди 4 години. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . От Министерството допълват, че процедурата минава от административна в правосъдна фаза.

В края на месец май тази година е утвърдена техническата спецификация с предмет „ Осигуряване на оперативна съгласуемост за продан на данни сред осведомителната система на комерсиалния указател и Европейската централна платформа и даване на информация за действителни притежатели “. Изпълнението на плана е предоставено на систематичния интегратор „ Информационно обслужване “ АД. Вече е извършена и процедура за възлагане на публичната поръчка.

Новото управление на Агенцията предлага да се организира приемателно тестване на направения по поръчката програмен продукт, което би трябвало да завърши до края на тази година. В началото на 2022 година ще се организира тестването за оперативна съгласуемост с съставния елемент на Европейската комисия. Според проекта свързването би трябвало да стане в първите месеци на 2022 година и това да докара до преустановяване на наказателната процедура.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР