София. Служебният енергиен министър Андрей Живков заяви, че Пътната карта

...
София. Служебният енергиен министър Андрей Живков заяви, че Пътната карта
Коментари Харесай

Христо Казанджиев, „Републиканци за България“: Изчезналата Пътна карта доказва как губим над 5 млрд. лв. от Турски поток заради руски интереси

София. Служебният енергиен министър Андрей Живков съобщи, че Пътната карта за развиване на газопреносната мрежа в България, подписана с „ Газпром “ от Теменужка Петкова, не е открита в министерството. Координаторът на бранш „ Енергетика “ в „ Републиканци за България “ Христо Казанджиев и претендент за депутат в 24 и 25 МИР - София разяснява пред Faktor.bg мистериозното изгубване на документа. Той беше първият специалист, който неведнъж желае отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка Петкова, само че подобен не беше получен. Това оповестиха от пресцентъра на „ Републиканци за България “ .

„ Става въпрос за основополагащ политически документ за директната газопреносна система на България, вследствие на която договореността с Русия се трансформират енергийната тактика и 10-годишната тактика за развиване на „ Булгартрансгаз “. Освен това – трансформира се и концепцията за хъб „ Балкан “. В нея не се планува създаване на газопровод до Сърбия, а до Румъния и Австрия. Твърденията на Теменужка Петкова, че това бил работен документ, са извънредно несъстоятелни, тъй като става въпрос за директива на „ Газпром “ до страната ни, с цел да се осъществя „ Турски поток “, безапелационен е Христо Казанджиев.

„ Предишното държавно управление изпитва безумен боязън, че документът ще разкрие обстоятелството, че това, което се построява у нас, не е „ Балкански “, а „ Турски поток “. По този метод ще разкрие и отстъпът от националните ползи.
Служебният министър на енергетиката сносно очерта, че с цел да се осъществя съветският проект, България се отхвърля от доходи от директни такси, а в същото време поема ангажимент да влага милиарди левове.
Загубата за страната ни от цялата тази интервенция прави оценка на над 5 милиарда
лева Абсурдно е сходен документ да бъде загубен, тъй като въз основа на него са дадени съответните инструкции към „ Булгартрансгаз “ и всички участници в далаверата. Това е срам за страната ни и би трябвало да излезе на ярко, с цел да се покаже същинският образ на ръководещите до неотдавна по отношение на енергетиката. По наша, неофициална информация, единственият образец от този документ се е съхранявал в касата на Теменужка Петкова. След като тя напуща кабинета си в министерството обаче, оставя надлежно празен сейфа си. Ако фактически енергийният министър Андрей Живков има съществени планове, би трябвало да сезира прокуратурата за закононарушение по работа “, сподели още енергийният специалист.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР