София ще разполага с дигитални карти на съществуващия бизнес в

...
София ще разполага с дигитални карти на съществуващия бизнес в
Коментари Харесай

Столичната община ще прави дигитални карти на съществуващия бизнес в града

София ще разполага с цифрови карти на съществуващия бизнес в града. Това разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на полемика "Бизнесът пита кмета и шефа на Агенцията за дребни и междинни предприятия, оповестиха от пресцентъра на общината.

Картите ще бъдат на български и на британски език. Едната ще бъде индустриална и ще демонстрира какви производства има в София и по какъв начин са разпределени по кварталите. Другата ще демонстрира концентрацията на заетите лица и къде е съсредоточена работната ръка.

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева е декларирала по време на форума, че ще подкрепят общината с данни за работещите дребни и междинни компании в столицата. Тя е допълнила, че се подхващат ограничения за понижаване на регулаторната тежест.

Променят се 60 на 100 от услугите, предоставяни от Министерството на стопанската система и второстепенните разпоредители към него. Промяната включва отпадане на услуги, понижаване на изискуемите документи, понижаване на такси, редуциране на периоди и служебно даване на информация.

Направен е разбор на общо 187 услуги, предоставяни все още от Министерството на стопанската система и второстепенните разпоредители. Предложени са промени в 113 административни услуги, като от тях 67 броя такси са препоръчани за понижаване, а за 21 услуги таксата изцяло ще отпадне. 15 услуги и режими са препоръчани за понижаване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите изцяло ще отпаднат. Сроковете, препоръчани за понижаване, са 23, а служебно даване на изискуемите документи са 14 на брой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР