София. Ще разхлабим мерките, но моловете няма да бъдат отворени.

...
София. Ще разхлабим мерките, но моловете няма да бъдат отворени.
Коментари Харесай

Министър Костадин Ангелов: Ще разхлабим мерките, но моловете няма да бъдат отворени

София. Ще разхлабим ограниченията, само че моловете няма да бъдат отворени. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на брифинг след идването на 51 600 дози от имунизацията на „ Moderna “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Ще има разхлабване на ограниченията. Вчера доста специалисти коментирахме какво би трябвало да се случи и взехме това решение. Днес то ще бъде облечено в заповед. Най-много експертно струпване на мнение има за връщане на учениците от 12 април в учебно заведение, а децата се връщат в детските градини и ясли на 5 април “, уточни Ангелов.

„ От 1 април театрите ще работят на 30% потенциал. Моловете няма да бъдат отворени от 1 април, както и огромните магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да обезпечат пространства навън. За заведенията за хранене най-голяма поддръжка се събира експертното мнение да бъдат отворени единствено тези, които имат открити площи - градини. Нощните заведения остават затворени “, посочи той.

„ С министър Красимир Вълчев ще изработим явен проект по какъв начин ще се върнат учениците на учебно заведение. До 12 април ще остане актуалната форма на присъствено образование в университетите - единствено за специалностите, които са изброени все още. След това обсъждаме да се върнат и тези, които не могат да проведат образованието си в електронна среда. До края на днешния ден ще има заповед. От 12 април ще се върнат учениците в учебно заведение по график, който ще изработим от 5-и до 12-и. Детските градини и яслите ще работят от 5 април. Само открити площи на заведенията за хранене ще могат да работят “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР