София. Седмият сезон на лятната кампания на Столична библиотека Зелени

...
София. Седмият сезон на лятната кампания на Столична библиотека Зелени
Коментари Харесай

Седмият сезон на кампанията „Зелени библиотеки в парковете на София“ завършва с гостуване в Западния парк на 28 август и пред хижа Алеко в парк „Витоша” на 29 август

София. Седмият сезон на лятната акция на Столична библиотека „ Зелени библиотеки в парковете на София “ приключва с посещение в Западния парк на 28 август и пред хижа Алеко в парк „ Витоша ” на 29 август. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . В рамките на акцията „ Зелени библиотеки “ и самодейността „ Библиотека в Планината “ за шести път Библиотеката на София взаимно с Дирекция Политическа партия Витоша и БТС взе участие в обичайното честване на проведеното от Алеко Константинов всеобщо нанагорнище на Черни връх през 1895 година и основаването на туристическо придвижване в България.

В програмата за децата ще вземат участие клоуни от Атракционен клуб „ Найя “, планувани са занимателни игри с ботове - пчелички и с мисловни карти, изобразяване. За малчуганите ще има дарове – детски книжки, а Зорница Христова ще показа в Западния парк книги за деца на издателство „ Точица ”.

На място ще бъде и Библиобусът, който разполага с 1500 нови книги за читателите на Столична библиотека. В Западния парк ще гостува тематичната галерия „ Из парковете на София –минало и настояще “, а пред хижа Алеко ще бъде позиционирана новата галерия „ Поздрав от София ", в която са показани старинни илюстровани литографски картички с емблематични гледки от столицата от края на XIX - началото на XX в. Къщичката с книги пред хижа Алеко ще бъде заредена с нови забавни издания.

В литературната част от програмата ще вземат участие поетите Марин Бодаков, Виолета Кунева, Петър Чухов и Иван Христов,които ще четат свои стихове и раздават книги с подписи. Изпълненията на вокалния дует Методи и Ралица и на известната етно групировка „ Гологан “ със солист Анджела Родел ще прибавят релаксиращо музикално въодушевление на посетителите.

„ Заповядайте в Западен парк на 28 август и пред хижа Алеко в парк „ Витоша ” на 29 август от 10.00 до 14.00 часа! “, приканват от Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР