София. С церемония приключи седмото издание на Лидерската академия на

...
София. С церемония приключи седмото издание на Лидерската академия на
Коментари Харесай

44 дами се дипломираха успешно в седмото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България

София. С гала завърши седмото издание на Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), на която 44 млади дами получиха своите документи за сполучливото си прекосяване през серия от образования, подготвящи ги за идващите стъпки в професионалното им развиване. Обученията са изцяло безвъзмездни, с помощта на компаниите-членове на Съвета. Инициативата се организира под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Това оповестиха от Interimage .

„ Като човек, обвързван с образованието, поддържам развиването на опциите за поощряване на професионалното развиване на дамите. Вярвам, че сходни начинания като Лидерската академия способстват за челните позиции на България и в частност на София във връзка с реализацията на дамите. По данни на Евростат 2021, да вземем за пример, през 2020 година България заема трето място в Европейски Съюз по дял на дами, работещи в областта на науката и технологиите “, насърчи участничките Фандъкова.

„ Бих желала да изкажа специфични благодарности на Йорданка Фандъкова за нейната поддръжка, за отдадеността ѝ към концепцията за поощряване на професионалното и личностно развиване на дамите и за съпричастността ѝ към идеите на Съвета “, показа д р инж. Боряна Манолова, ръководител на УС на СЖББ и основен изпълнителен шеф на Siemens за България и Северна Македония. „ Тази година означаваме седмото издание на Лидерска академия. И в случай че за самодейностите важи същото предписание като за хората, значи можем сигурно да кажем, че с „ първите седем ” сме сложили солидна и устойчива основа за развиването на Академията. Когато преди седем години дадохме началото на първото издание на Лидерската академия, се надявахме концепцията да откри плодородна почва и задоволително съидейници, с цел да покълне и даде плодове в обозримо бъдеще. Реалността надвиши нашите упования. Лидерската академия освен просъществува, привличайки все нови и нови участници и поддръжници, само че и претърпя доста надграждане посредством съпътстващи начинания като менторската стратегия и Алумни клуба “, добави тя.

Тази година фокусът на Академията бе съгласуван с новата действителност, в която действа бизнесът сега. Всички тематики на образованията бяха приспособени съгласно новата реалност и провокациите, свързани с актуалната обстановката, като в същото време бяха пречупени през призмата на придобиването на умения в тази среда. Една част от курсовете бяха извършени в присъствена форма, а друга – отдалечено. В рамките на серия от семинари дамите от Академията имаха опция да почерпят опит от водещи експерти от компаниите-членове на Съвета, да вземат участие в нови провокации и тематики, да получат скъпи презентационни умения и препоръки за това, по какъв начин да бъдат въздействащи по време на изменящата се бизнес действителност.

Запазвайки обичайния фокус и резистентност, модулите на Академията имат за цел да насърчат инициативността и предприемаческия дух на актуалната жена за разширението на бизнеса ѝ и вдишване на по-големи отговорности. Лидерската академия „ Успяваме в България “ е една от най-емблематичните начинания на СЖББ. Тя съставлява серия от образования, ориентирани към дами на разнообразни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, които управляват личен бизнес. Обученията се организират със специфичната поддръжка на компаниите-членове на СЖББ и имат за цел да подкрепят участничките към идващите стъпки в професионалното им развиване. Посланик на Лидерска Академия 2020/2021 бе Ванина Ханджийска, която е дълготраен блогър и повествовател на истории.

Академията започва през 2014 година и се провежда от Съвета на дамите в бизнеса в България и УниКредит Булбанк. Тя се осъществя в осъществяване на един от главните цели на СЖББ – да предизвиква професионалното развиване на дамите в бизнеса, осигурявайки им благоприятни условия за качествено образование, надграждащо техните професионални пълномощия.

За Съвета на дамите в бизнеса в България

СЖББ е съдружие, осъществяващо активност в социална изгода, чиито съществени цели са одобряване и разпространение на положителните практики и стратегии за поощряване на професионалното развиване на дамите в дребния и междинен бизнес и израстването им в мениджърски позиции, поддръжка на младите експерти за осъществяване на капацитета им в България и развиване на планове за одобряване на бизнеса и развиване на гении в разнообразни бизнес сфери. Със своите над 150 корпоративни и самостоятелни членове сдружението сплотява водещи мениджъри със стабилен опит в региона на ръководството и корпоративната просвета, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад самодейностите на Съвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР