София. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското

...
София. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското
Коментари Харесай

Служебният министър Светлан Стоев: Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското и арабско население в Йерусалим, настояваме за незабавно деескалиране

София. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на гнет израелското и арабско население в Йерусалим, настояваме за неотложно деескалиране. Това сподели служебният министър на външните работи Светлан Стоев при приемането на поста от министъра на външните работи в оставка Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Това общо изказване, което ще създадем от името на двамата външни министри на външните работи демонстрира и линията на последователност в българката външна политика освен за този характерен въпрос, само че и във връзка с другите външнополитически цели “, уточни той.

„ България следи със мощно безпокойствие продължаващата сериозна ескалация на принуждение в Израел и палестинските територии, която в допълнение ускорява напрежението изключително в и към и в Йерусалим. Категорично осъждаме продължаващите ракетни офанзиви и набези против цивилно население, които са безусловно неприемливи и би трябвало да спрат неотложно “, съобщи той.

„ Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на гнет израелското и арабско население в Йерусалим и покрайнините му и би трябвало да бъде преустановен незабавно. Насилието и терорът не са решение. Дълбоко съжаляваме за всеки един изгубен живот и изричаме откровените си съболезнования на фамилиите на жертвите, включително и деца, и на потърпевшите, на които желаем бързо излекуване и възобновяване. Настояваме за неотложно деескалиране и още веднъж призоваваме всички страни за въздържаност, отговорност и здрав разсъдък “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР