София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в

...
София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества и причинил катастрофа с пострадал

София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 31-годишен мъж, карал след приложимост на наркотични субстанции и предизвикал злополука с потърпевш. Това оповестиха от Софийска районна прокуратура .
На 19.02.2020 година към 02,30 ч., обвиненият К.Д. управлявал товарен автомобил марка „ Тойота ” по ул. ”Цар Асен I ” в гр. София, когато нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не пропуснал движещия се по път с преимущество от ул. " Солунска " към бул. " Витоша " лек автомобил марка „ Опел “, ръководен от Р.А. В разследване на което осъществил пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал междинна телесна щета на Р.А., изразяваща се в строшаване на голямопищялната кост на дясната подбедрица.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343, алинея 3, б. А, прочие 2 вр. алинея 1, б. " Б ", прочие 2, вр. член 342, ал.1, прочие 3 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи. Химикотоксикологична експертиза е открила, че преди действието К.Д. е използвал наркотични субстанции – тетрахидроканабинол.
Предстои делото против обвинения да продължи в Софийски областен съд.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР