София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права

...
София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права
Коментари Харесай

София Прайд 2024 ще се проведе на площад “Княз Александър I Батенберг” на 22 юни

София Прайд 2024, най-голямото събитие в отбрана на човешките права в България, ще се организира на площад " Княз Александър I Батенберг ” на 22 юни. Новата локация ще бъде хазаин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. София Прайд още веднъж ще даде опция на млади актьори да се изявят и да пеят пред хиляди.

" За 17-та поредна година София ще бъде хазаин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме опцията знаковият площад Батенберг да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в " триъгълника на властта ”, ще накара властимащите да чуят по-ясно настояванията на Прайд, главно за правното контролиране на хилядите еднополови фамилии у нас. В момента сме в развой на набиране на доброволци за събитието, тъй че всеки искащ може да се включи като попълни формуляра за София Прайд на този ", показа Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на спокойно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български фамилии, които застанаха с имената, лицата и историите си зад идеите и задачите на София Прайд. В продължение на няколко месеца акцията " Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023 ” насочи вниманието към потребността от поддръжка в фамилната среда, която е извънредно значима за ЛГБТИ+ българите. Кампанията получи бронзово отличие в категория " Комуникации в обществения бранш ” на премиите BAPRA Bright Awards 2024.

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развиването на българското общество. Кампанията тази година ще покаже полезностите и хората, които ни обединят, а не разделят. 

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието през 2024 е подкрепено от Български фонд за дамите, Посолство на Съединени американски щати в България, Посолство на Австралия, Посолство на Англия, Посолство на Кралство Нидерландия, Посолство на Франция и фирмите Absolut, Accenture, EY, HP Enterpise,  Mastercard, Progress, Paysafe и WorkNomads LAB Hotel.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР