София. Правителството прие позицията на България за редовното заседание на

...
София. Правителството прие позицията на България за редовното заседание на
Коментари Харесай

Правителството прие позицията на България за редовното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност

София. Правителството одобри позицията на България за постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност (вътрешен пазар, промишленост, научни проучвания и галактическо пространство), което ще се организира на 25 и 26 ноември в Брюксел. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Ръководители на българската делегация ще бъдат заместник-министърът на стопанската система Красимир Киряков в частите „ Вътрешен пазар и промишленост “ и „ Космическо пространство “ и заместник-постоянният представител на Република България към Европейския съюз Иванка Ташева в частта „ Научни проучвания ”.

В частта „ Вътрешен пазар и промишленост " се планува приемането на общ метод по предложенията за два регламента: Законодателен акт за цифровите услуги и Законодателен акт за цифровите пазари, след което министрите ще проведат ориентационен спор за осъществяването на Плана за възобновяване на Европа.

В частта „ Космическо пространство " Съветът ще одобри изводи по отношение на „ Космическо пространство за всички " и ще разиска дълготрайната резистентност, устойчивото развиване и финансирането на „ Ново галактическо пространство ". По тематиката за ръководството на галактическия трафик ще бъде показан отчет на председателството.

В частта „ Научни проучвания " ще се организира полемика по отношение на научните проучвания и нововъведенията за реализиране на междусекторни цели. Предвидено е приемането на изводи за бъдещото ръководство на Европейското научноизследователско пространство, както и на Препоръка на Съвета по отношение на Пакта за научни проучвания и нововъведения в Европа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР