София. Правителството прие Постановление за извършване на промени на утвърдените

...
София. Правителството прие Постановление за извършване на промени на утвърдените
Коментари Харесай

Изменят се утвърдените максимални размери на разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

София. Правителството одобри Постановление за осъществяване на промени на одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година оптимални размери на разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

По този метод на ведомството ще се даде опция да поеме финансов ангажимент за подписване на контракти за обезпечаване на лекарствените артикули за лекуване нa COVlD-19 Molnupiravir, Regdanviniab и Anakinra.

Molnupiravir е противовирусно лекарство, предопределено за нехоспитализирани възрастни пациенти с лек до сдържан COVID-19 и най-малко един рисков фактор, обвързван с градация до тежък COVID-19. Лекарственият артикул е за перорална терапия за амбулаторна приложимост и ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лекуване.

Моноклоналното антитяло Regkirona е за лекуване на умерена форма на COVID- 19, с прогноза за тежко развиване на болестта и/или хоспитализация. Клиничните данни показват потвърдено трикратно понижаване на хоспитализациите след приложение на лекарството.

Лекарственият артикул Anakinra е подобаващ за пациенти с индуциране от COVID-19 пневмония, с риск от напредване до тежка дихателна непълнота. Той се ползва посредством подкожна инжекция.

С приемането на постановлението ще бъде обезпечен достъпът на българските жители до лекарствени артикули за лекуване на COVID-19.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР