София. Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, повишава както

...
София. Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, повишава както
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, насърчава инвестициите и увеличава перспективите пред младите хора в България

София. Подкрепям бизнеса, който основава висока добавена стойност, покачва както качеството на капиталовата среда, по този начин и разкрива доста повече вероятности пред младите и образовани хора в България. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден беседва на „ Дондуков “2 с новоизбрания ръководител на Конфиндустрия България Роберто Санторели. Това оповестиха от прессекретариата на президента . По време на срещата бяха разисквани опциите за разширение на българското наличие на италианския пазар и развиването на икономическото съдействие сред Италия и България, което индустриалната асоциация подкрепя към този момент повече от 20 години.

Държавният глава открои приноса на италианския бизнес към България освен с вложенията в действителната стопанска система, само че и поради доста прогресивните връзки сред бизнеса и страната и сред бизнеса и обществото, които този бизнес основава. По думите на президента, българската страна има своята отговорност за възстановяване на качеството на образованието, опазването на здравето, в усъвършенстването и основаването на качествена инфраструктура и следва да насърчи и вложения в развиването на човешкия капитал.

„ Важно е италианското общество и бизнес да бъдат уверени, че България е атрактивно място за вложения и ние можем да сме прелъстителен сътрудник за дълготрайно развиване на бизнес “, означи още Румен Радев. Държавният глава изрази вяра и че по-тясното съдействие сред институциите и представителите на бизнеса, който членуват в Конфиндустрия България, ще продължава да води към изсветляване на бизнес средата у нас.

Роберто Сантoрели оцени високо вероятностите пред икономическата среда в България, която е с удобни макроикономически индикатори, предизвиква задграничните вложения, предприемаческите начинания и транснационалните партньорства. Той дефинира страната ни като един от най-големите търговски сътрудници на Италия, като по време на срещата беше регистриран и растежът на италианските вложения в България, макар последствията, породени от пандемията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР