София. Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан ...

София. Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан

Боян Магдалинчев: Името на Лозан Панов е спрягано още преди предните президентски избори

София. Отдавна се приказва в нашите среди, че на Лозан Панов му е предлагано за претендент за държавен глава. Още преди предходните президентски избори е спрягано името му за претендент за държавен глава. Това разяснява Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет в излъчването „ Тази заран “ по бТВ .

Той добави, че кандидатурата на Лозан Панов за държавен глава нищо не трансформира при избора на нов ръководител на Върховен касационен съд и процедурата е открита. Магдалинчев поясни, че ще се избере към този момент заместител, тъй като до края на изборите Панов е в отпуск по закон и има опция да се върне в правосъдната система.

" Разбрахме за кандидатурата му, когато това бе оповестено публично, само че не се изненадахме. Г-н Панов е прочуто, че има контакти с избрани политически сили, характерно с „ Да, България “, това не е загадка. Позициите, които има по избрани казуси, може да се види с кои политически сили съответстват, характерно що се касае мнението му срещу специализираното правораздаване. Трудно макар че може да се каже наистина ли има директна интервенция в правосъдната система “, сподели още Магдалинчев.

Някой от заместниците на Лозан Панов ще извършва функционалностите за ръководител на Върховен касационен съд. Ще се избере сред Дария Проданова и Галина Захарова.

Източник: focus-news.net