София. Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан

...
София. Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Името на Лозан Панов е спрягано още преди предните президентски избори

София. Отдавна се приказва в нашите среди, че на Лозан Панов му е предлагано за претендент за президент. Още преди предходните президентски избори е спрягано името му за претендент за президент. Това разяснява Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет в предаването „ Тази заран “ по бТВ .

Той добави, че кандидатурата на Лозан Панов за президент нищо не трансформира при избора на нов ръководител на Върховен касационен съд и процедурата е открита. Магдалинчев разясни, че ще се избере към този момент заместител, тъй като до края на изборите Панов е в отпуск по закон и има опция да се върне в правосъдната система.

" Разбрахме за кандидатурата му, когато това бе оповестено публично, само че не се изненадахме. Г-н Панов е известно, че има контакти с избрани политически сили, изключително с „ Да, България “, това не е загадка. Позициите, които има по избрани въпроси, може да се види с кои политически сили съответстват, изключително що се касае мнението му срещу профилираното правораздаване. Трудно обаче може да се каже дали има директна интервенция в правосъдната система “, сподели още Магдалинчев.

Някой от заместниците на Лозан Панов ще извършва функционалностите за ръководител на Върховен касационен съд. Ще се избере сред Дария Проданова и Галина Захарова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР