София. От понеделник министрите в проектокабинета стават министри на България

...
София. От понеделник министрите в проектокабинета стават министри на България
Коментари Харесай

Кирил Петков, „Продължаваме промяната“: От понеделник министрите в проектокабинета стават министри на България и ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка настрани

София. От понеделник министрите в проектокабинета стават министри на България и ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка встрани. Това сподели пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и претендент за министър председател Кирил Петков след връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Едно от най-важните неща в този миг ще бъде да овладеем цената на тока, тъй като сметките на ток пресират ужасно доста и бизнеса. Няма да дадем опция да се усилват цените на тока за битовите консуматори. Втората стъпка е преодоляването на Коронавирус рецесията с дълготрайна вероятност. Не може всеки нов вариант да провокира нова вълна и да се затваря стопанската система. Оттук нататък посредством разбиране, ще е опитаме да притеглен най-големите специалисти в региона и да осведомяваме българските жители за какво имунизацията е толкоз значима. Тези две ограничения ще бъдат първите стъпки. След това един от първите закони, който се надяваме да променим, ще бъде обвързван със правосъдната власт и КПКОНПИ. „ Нулева приемливост към корупцията “ ще бъде мотото на нашето държавно управление. Вярваме, че ще създадем и една много сполучлива комисия в Народното събрание, която да бъде антикорупционна. Вярваме, че ще притеглим и хора, за които това ще е повече от работно място, това ще е задача “, разяснява Петков.

„ До този миг тези министри, които са препоръчани от съдружните сътрудници, са предложение на тези сътрудници и ние им даваме заем на доверие. От понеделник тези министри стават министри на България. Това значи, че всички ще бъдат измервани под един критерий. Задачите и политиките сме ги оповестили към този момент в самото съдружно съглашение. Ще чакаме от тях успеваемост и ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка встрани. Стабилността на съдружното държавно управление ще бъде функционалност на това какъв брой добре всеки един министър си прави работата “, съобщи той.

„ Фактът, че стигнахме до този миг да подпишем съдружното съглашение през вчерашния ден беше, тъй като отворихме един нов метод на връзка – непрекъсната, а не на официални срещи. През връзка се надяваме да можем да координираме 4-те съдружни колегата. Те имат разнообразни визии, само че проблемите са толкоз огромни и остри, че до момента в който се оправим с първите задания, всички тези разлики остават встрани. Над 90% имахме единодушие по множеството политики. Разликите не бяха основни и нямаше червени линии “, добави Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР