София. Общинските съветници от БСП за България Милка Христова и

...
София. Общинските съветници от БСП за България Милка Христова и
Коментари Харесай

Групата на БСП за България в СОС внесe жалба в Областната управа заради промените в състава на Комисията по архитектура

София. Общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " Милка Христова и Диана Тонова внесоха тъжба от името на групата в Областната администрация на София поради метода, по който бе изменен салдото в Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към Столичния общински съвет (СОС). Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .

На първото съвещание на Общинския съвет след лятната почивка съставът на Комисията бе повишен от 15 на 17 индивида - на процедура с двама представители на ръководещото болшинство в съвета. Дейността й е обвързвана с вземането на решения по извънредно " горещи " тематики, като одобрение на подробния организационен проект (ПУП), застрояване, зелени площи и други
“Така желаеме да защитим достолепието на институцията. Това беше самобитна еманация на открития от същото това болшинство властнически модел на ръководство през последните години ”, изясни Тонова, която е и член на Комисията по архитектура.
Тя добави, че с този акт ръководещите са удостоверили тезата на опозицията, че градът ни се ръководи непрозрачно и лобистки.
Последното съвещание на Комисията по архитектура не се състоя, защото то бе бойкотирано от общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и самостоятелния Борис Бонев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР