София. Нови 60 млн. лева ще инвестира през тази година

...
София. Нови 60 млн. лева ще инвестира през тази година
Коментари Харесай

Нови 60 млн. ще инвестира производител на дървени панели в завода си в община Павел баня

София. Нови 60 млн. лв. ще влага през тази година в завода си в с. Горно Сахране, община Павел баня компания производител на ПДЧ (Плочи от дървесни частици) и ЛПДЧ (Ламинирани плочи от дървесни частици) главно за мебелното произвеждане. Това стана ясно по време на среща на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер с Хюсеин Гюлер Директор " Бизнес развиване и нововъведения " в турския холдинг Кастамону Ентегре, световен водач в промишлеността за дървени панели и Чаатай Пийадеджи Изпълнителен шеф на Кастамону България АД, оповестиха от Министерството .

Тримата разискаха проектите на компанията в страната, като бяха подчертани опциите за планове в научноизследователската и развойна активност.

Министър Лорер акцентира, че от ден на ден вложители афишират планове да разширят производствата си в страната ни, което е добър сигнал за бизнес средата. Той цитира и данни на Българска народна банка, съгласно които потокът на влезлите в България директни задгранични вложения (ПЧИ) за януари 2022 е позитивен в размер на 188,4 млн. евро. По думите му чистият поток на директните вложения в страната нараства повече от три пъти по отношение на месец януари 2021 година. „ Чуждестранните инвестиции единствено за първия месец на тази година се усилват с 237,1% по отношение на година по-рано “, добави той.

Във фабриката на „ Кастамону България “ АД в Старозагорска област работят 370 служащи и чиновници, само че с обслужващите компании на процедура се обезпечава работа на над 700 индивида.

Предприятието е една от огромните дървообработвателни компании в България и е един от най-големите Инвеститори в района и страната. През 2021 година е призната и инвестиция, осигуряваща опция за съвсем 3 пъти нарастване на продуктивността на труда, 70 нови работни места, понижаване енергоемкостта, понижаване разхода на суровина, повишение качеството на продукцията, нарастване на производството. В това число е основано и поддържано тополово стопанство на 1000 дка повърхност.

Kastamonu Entegre от която част е и българското сдружение е компания в международен мащаб, с индустриални мощности в 6 страни, с вложения в Румъния, България, Босна и Херцеговина, Русия, Италия и Турция. Kastamonu Entegre създава 6% от международното произвеждане на ламиниран паркет и е петата по величина компания в света в промишлеността за дървени панели и измежду първите четири производители в Европа. Компанията изнася всяка година в над 100 страни на 6 континента, разпростряли се от Китай до Америка и Австралия до Канада.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР