София. Нов 10-годишен стратегически договор за офис наем беше подписан

...
София. Нов 10-годишен стратегически договор за офис наем беше подписан
Коментари Харесай

Най-голямата сделка за офис наем в България за 2022-а година вече е факт

София. Нов 10-годишен стратегически контракт за офис наем беше подписан сред офис комплекса Мегапарк и най-големия му сегашен наемател, световна изследователска компания за клинични разработки и аналитични услуги. Това оповестиха от пресцентъра на Интеримидж.

Сделката за 9000 кв. м офис повърхност е показателна за построеното доверие и дълготрайни връзки сред двете компании, както и за новото значение на офиса като работно пространство за колаборация и по-добра работливост на екипите. Консултант по договорката е Cushman&Wakefield Forton.

Решението на наемателя е основно и обрисува две значими трендове в бизнеса: от една страна, компанията затвърждава своите дълготрайни позиции на българския пазар като огромен шеф, а от друга – дава образец за избор на новаторска и стимулираща офис среда за своите чиновници с грижа за техния комфорт, работливост и креативност.

В същата посока през последната година се развива и офис комплексът Мегапарк, като до момента са вложени 1,4 млн. лева в изцяло възобновяване на общите елементи. Обособени са независими зони за работа и отдих с повече благоприятни условия за нетуъркинг в неофициална среда, като новият интериорен дизайн е въодушевен от концепцията за повече улеснение и уют на чиновниците и посетителите, така наречен “Living Room ” идея. На място се оферират услуги от най-голям клас за персонално улеснение – салон за хубост, фитнес център, заведения, химическо почистване. В непосредствена непосредственост е и търговски център The Mall, който поддържа най-голямата отворена зона за хранене, супермаркет и доста магазини.

„ Подписването на нов 10-годишен контракт със знаков наемател с високи условия към офис средата и услугите, които получава, е висока оценка както за Мегапарк като офис комплекс, по този начин и за пропърти мениджмънт екипа на Lion’s Head. Мегапарк е една от дребното здания в България, които поддържат такова дългогодишно партньорство с първокачествен наемател “, споделя Елица Ценова, шеф „ Инвестиции и ръководство на активи “ в Lion’s Head и шеф на „ Мегапарк “ ЕООД.

Предстои откриването и на myFlex, нов вид споделени офиси и coworking пространство с пространства за срещи, събития и образования за корпоративни клиенти, което включва 250 работни места на 2500 кв. м повърхност. Проектът е в синхрон с трендовете за устойчива среда, като се плануват съоръжения за филтриране на въздуха, естествени материали и оптимално потребление на естествената светлина.

През март в офис комплекса отварят порти два нови ресторанта с взаимно допълващи се концепции – съвременна кантина с вкусна домашна храна PURE и тематичен ресторант JOBO.

Зелените тераси са главен акцент в офис комплекса. Две на брой, с обща повърхност над 1100 кв. м, те действат като места за отмора, срещи, работа навън и образуване на събития, трансформирайки се в обществено и красиво място, значима част от живота на общността.

Тази година започва построяването на метростанция пред Мегапарк като част от плана за отклонение на „ Трети метродиаметър “ на Софийското метро. Бул. „ Цариградско шосе “ е най-добре обслуженият столичен бул. от градски превоз с 20 автобусни линии по трасето.

„ Мегапарк е офис комплекс, който непрестанно се развива и трансформира, с цел да отговори по най-хубавия метод на упованията на своите наематели. В комплицирана конюнктура на международна пандемия, която се отразява и върху метода, по който действат офисите, единствено дълготрайните връзки с наематели, основани на доверие, се оказват най-устойчиви ", разяснява Елица Ценова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР