София. Народното събрание прие декларация във връзка с агресивните военни

...
София. Народното събрание прие декларация във връзка с агресивните военни
Коментари Харесай

Народното събрание прие декларация във връзка с агресивните действия на Руската федерация срещу Украйна

София. Народното събрание одобри декларация по отношение на нападателните военни дейности на Руската федерация против Украйна, оповестяват от Народно събрание. По време на разискването на документа в пленарна зала участва министър-председателят Кирил Петков. Той прикани народните представители да се обединят и да одобряват обща българска позиция.

В документа се декларира, че Народното събрание изрично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението върху териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна. Парламентът показва поддръжка за сътрудниците и съдружниците на България в Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания, за деескалация на спора. Той декларира поддръжка към българското държавно управление да предприеме нужните ограничения, съответстващи на сериозността против провокациите към интернационалната архитектура за сигурност.

С декларацията Народното събрание показва поддръжка за това българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна, и да спомага за приемане на незабавна помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация.

Парламентът декларира поддръжка за настояването на българското държавно управление отбраната на живота и здравето на цивилните жители от района да бъдат безспорен приоритет.

Народните представители чакат държавното управление да предложи и показа проект за справяне с следствията от военните дейности.

В преамбюла на документа Народното събрание се отбелязва, че остава на поредни позиции, подкрепящи суверенитета, териториалната целокупност и демократичното развиване на Украйна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР