София. На 6 декември 2021 г. в Министерството на правосъдието

...
София. На 6 декември 2021 г. в Министерството на правосъдието
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на ЕК в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона

София. На 6 декември 2021 година в Министерството на правораздаването постъпиха мнения от Европейската комисия по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Министерството на правораздаването декларира, че мненията на Европейската комисия в частта по отношение на промяната за върховенството на закона и по-точно във връзка с ефикасното наказателно произвеждане, повишението на отчетността и въвеждането на ефикасен механизъм за търсене на отговорност на основния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефикасна годишна отчетност на следствията и неоправдателните присъди по каузи за корупция, са от механически и публицистичен темперамент. Те не въздействат значително върху направените на предишен стадий от Министерството на правораздаването оферти.

Отбелязваме единодушието си с направените мнения на Европейската комисия и осведомяваме, че главната част от тях са признати, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в границите на днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР