София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с

...
София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов се срещна с посланика на Германия Н.Пр. Кристоф Айххорн

София. Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна през днешния ден с посланика на Федерална република Германия Н.Пр. Кристоф Айххорн. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Посланикът поздрави държавното управление за постигнатите от страната ни резултати, маркирани в последния мониторингов отчет на Европейската комисия.
„ Намираме се във фаза, в която е значимо по-нататъшната полемика да се води по-хладнокръвно. Нужно е да се убедят българските жители, че законите, написани на хартия, могат да доведат до резултати “, означи Н.Пр. Айххорн.
По думите му в този момент е от голяма важност по какъв начин България ще реализира прехода от досегашния режим към бъдещите нови правила във връзка с отговорността на основния прокурор.
Министър Кирилов напомни, че преди близо месец е подписал пред посланиците на държавите-членки на Европейски Съюз писмо до Европейската комисия за народна власт посредством право (Венeцианската комисия), в което желае мнение и рекомендации по законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) по отношение на въвеждане на ефикасен механизъм за следствие против основния прокурор и ръководителите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд.
Той съобщи още, че по отношение на правенето на мнението на комисията се чака визитата на нейни специалисти на 7 и 8 ноември т.г., които ще имат срещи и с представители на парламентарно показаните партии, Висшия правосъден съвет, прокуратурата и Върховния административен съд.
„ Ще осигурим оптималната бистрота на целия настоящ развой и ще осъществим оптимално тъкмо и добросъвестно бъдещото мнение на комисията “, увери Кирилов.
В умозаключение Н.Пр. Айххорн изрази убеденост, че главната цел на всички държави-членки в сегашния миг е върху съхраняването на сплотеността на европейското семейство и на процеса по създаване на общото им бъдеще.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР