София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, еврокомисарят по

...
София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, еврокомисарят по
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев, еврокомисарят Тибор Наврачич и кметът Йорданка Фандъкова откриха Европейски спортен форум 2018 в София

София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, еврокомисарят по обучение, просвета, юноша и спорт Тибор Наврачич и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха в столицата Европейски състезателен конгрес 2018. Форумът се провежда всяка година от Европейската комисия (ЕК) и е най-голямото събитие, на което се споделя опит и се разискват бъдещите насоки за развиването на спорта в Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на спорта .
През 2018 събитието се организира на 22 и 23 март под мотото „ Спортът в Европа, инвестиция в бъдещите генерации “.
„ Европейският състезателен конгрес 2018 ще даде опция да бъдат разисквани и премислени насоките за развиване на спорта освен в границите на Европейския съюз, само че и в света. Споделянето на опит и хрумвания, което ни разрешава спортният конгрес, ще ни даде опция да надграждаме върху постигнатото във всяка една страна. Спортът е основан, с цел да сплотява хората, за него няма граници и неговото обръщение може да ни води във всичките ни решения като общественост “, сподели при откриването министър Красен Кралев. По думите на министъра 2018 година е доста значима за спорта в България. Освен че страната ни е Председател на Съвета на Европейски Съюз, а София е Европейска столица на спорта, в България се организират няколко огромни спортни събития, които притеглят вниманието на цялата спортна общественост. В началото на февруари се организира за трети следващ път ATP шампионатът DIEMA XTRA Sofia Open, a предстоят Световно състезание по художествена гимнастика, Световно състезание по волейбол за мъже 2018, Световно състезание по гребане, Световно състезание по кану-каяк за юноши и младежи, Европейско състезание по олимпийско таекуондо и други
„ Този конгрес ще засегне някои тематики, които са доста значими за мен: ролята на спорта в интернационалното съдействие, обезпечаване на устойчивостта на спортните събития, взаимоотношението с опазването на околната среда и несъмнено промотирането на здравословния метод на живот “, сподели комисар Наврачич. Той акцентира на нуждата да се работи за разпространение на нуждата от физическа интензивност за всички жители на Европейския съюз, посредством стратегиите и самодейностите на Европейска комисия, като една от тях е „ Европейската седмица на спорта “, която се организира в границите на Европейски Съюз към този момент 3 години. „ Миналата година над 16 млн. европейци в близо 3 700 събития са били физически дейни по време на Европейската седмица на спорта. Тези числа демонстрират освен капацитета на спорта, само че и обстоятелството, че положителна смяна е допустима “, акцентира Тибор Наврачич.
Привететствия към присъстващите сервира и Йорданка Фандъкова. Тя показа самодейностите в София, част от Европейска столица на спорта 2018. „ За нас Европейска столица на спорта е идея да притеглим децата и всички жители към спорта “, сподели столичният кмет.
Част от тематиките на Европейския състезателен конгрес 2018 през двата дни са устойчивият спорт, ролята на спорта в интернационалното съдействие, прехвърлянията на играчи, спортът и измененията в климата, одобряване на европейските полезности посредством спорта, Европейският работен проект за спорта 2017-2020. Във форума ще вземат присъединяване хърватският държавен секретар по спорта Яница Костелич, евродепутатът Богдан Вента, президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас, вицепрезидентът на Европейските олимпийски комитети Нилс Нигаард, президентът на Асоциацията на волейболните лиги Филип Буун, президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, представители на олимпийски комитети от Европа, специалисти и представители на неправителствени организации.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР