София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с полския държавен глава

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с полския държавен глава
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Полша Анджей Дуда

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с полския държавен глава Анджей Дуда, който е на публично посещаване в България. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа . Двамата подчертаваха върху отличното положение на двустранното съдействие и приветстваха 100-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Полша.
По време на срещата бе маркиран и интензивният политически разговор на всички нива, който спомага за градивното взаимоотношение и сходните позиции на България и Полша по редица въпроси от европейския и интернационалния дневен ред. „ Страните ни споделят сходни позиции за ролята на Кохезионната политика и Общата селскостопанска политика, които са от основно значение за целия Европейски Съюз и са значим инструмент за напредък, конкурентоспособност и основаване на работни места “, сподели министър председателят Бойко Борисов. Той добави, че Полша е важен сътрудник на България в региона на търговията и вложенията и изрази убеденост, че това съдействие ще продължава да се задълбочава.
Премиерът Борисов и полският президент Анджей Дуда показаха и паниката си от напрежението сред Украйна и Руската федерация в Азовско море. „ В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с разговор ”, акцентира Борисов. Той уточни, че Полша е значим фактор за сигурността в Европа и непосредствен съдружник в границите на НАТО. „ Установили сме положително съдействие в областта на защитата, което се реализира както в границите на Европейски Съюз и НАТО, по този начин и на двустранна основа “, сподели още българският министър-председател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР