София. Микс записа трета победа от началото на сезона в

...
София. Микс записа трета победа от началото на сезона в
Коментари Харесай

Кош със сирената донесе победата на Микс срещу Политехника

София. Микс записа трета победа от началото на сезона в район Запад на ББЛ А група. В извънредно трагичен мач, който се изигра довечера в зала „ Триадица “ в София, отборът надделя Политехника със 76:74. Двата тима неведнъж си разменяха водачеството от самото начало, като съставът на Димитър Чанков завоюва след панер със сирената в продължението.

След тази среща спечелилите през днешния ден са с баланс 3-10, до момента в който отборът на Янко Янчев е с баланс 4-9.

Двубоят стартира доста оспорвано и с замени на водачеството, а след първата част баскетболистите в тъмни екипи водеха с 22:20. Повече от пет минути след началото на втория интервал обаче те по този начин и не успяваха да се разпишат, до момента в който Политехника вкара 14 безответни точки и на почивката се откъсна с 42:31.

След паузата играта бе относително равностойна, само че преди заключителната четвърт Микс съумя да понижи за 50:55. Малко по-късно отборът възвърне и равенството за 55:55, след което обаче напрежението взе връх. Между Ивайло Константинов и Любомир Недков прехвърчаха искри, вследствие на което и двамата получиха механически нарушавания. Санкцията обаче бе втора такава за гарда на Политехника, който трябваше да напусне наложително паркета. Въпреки че останаха с още един човек по-малко, символичните домакини съумяха да поведат с 64:57, само че близо минута преди края противникът им още веднъж изравни за 66:66. В оставащото време обаче никой от двата тима не съумя да се разпише и мачът бе пратен в продължение.

Драмата продължи до последно и с нова серия от обрати. По всичко личеше, че дуелът отива към още пет добавени минути, само че панер със сирената на Матей Митев донесе успеха на Микс.

18-годишният Христо Бъчков бе в основата на триумфа с впечатляващите 23 точки, 21 битки, 7 асистенции и 7 откраднати топки. Денис Василев осъществя 16 точки, а с 10 и 8 битки е Валентин Анакиев.

За Политехника Апостол Щерев бе най-резултатен с 18 точки. Йордан Кирилов записа дабъл-дабъл от 13 точки и 12 битки, а по 12 точки вкараха Ивайло Константинов (8 асистенции, 8 грешки) и Даниел Христов (12 борби).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР