София. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонтните

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонтните
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова сграда на детска градина в район „Подуяне“ в София

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира осъществяването на ремонтните действия на 177 ДГ „ Лютиче “ и построяването на втори корпус за 4 групи с физкултурен салон към детското заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .

Столичният кмет посети обекта дружно с кмета на региона Ева Митова и разиска с изпълнителите и шефа на детската градина Калина Кръстева периодите и стадиите на строителство. В момента се построява топлата връзка сред двете здания и стартират изкопните работи за втория корпус. Съществуващата постройка се санира, ремонтира се покривът и се слага топлоизолация, подменят се електрическите съоръжения, както и водопроводът и канализацията. По време на строителните действия ще бъде построен и асансьор за обезпечаване на налична среда. Очаква се цялостната реорганизация на съществуващата постройка дружно с построяването на новия корпус да приключат до края на 2022 година. По време на инспекцията на обекта кметът Фандъкова изиска строителят да форсира работата, с цел да може постройките да бъдат построени по-рано.

Кметът на регион „ Подуяне “ Ева Митова е подготвена с план за откриване на яслени групи в партерните етажи на блокове 5 и 17 в „ Левски В “.

В момента се построяват 17 здания на детски градини и следва през юни да бъде въведена в употреба 30 ДГ в регион „ Изгрев “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР